Karens krok

Tigrene styrer landet

Posted on: februar 27, 2008

BA rapporterer i dag (27.02.08) at regjeringen er svært Oslo-dominert, og da særlig fra et vestlandsperspektiv. Dette er helt riktig, og ikke så rent lite tankevekkende.

De fire vestlandsfylkene, fra Møre og Romsdal i nord, til Rogaland i sør, har tilsammen 13 representanter i regjeringsapparatet (dvs. statsrådene + deres statssekretærer og politiske rådgivere), mot Oslo og Akershus sine 32! Det er litt forskjell, og det er ikke akkurat merkelig om denne skjeve sammensetningen får konsekvenser ift. ressursfordeling og bevilgninger.. I så fall er det på grensen til et demokratisk problem, siden en del av landet da vil bli forfordelt i forhold til resten (noe man ofte ser temmelig tydelige indikasjoner på).

BA sammenligner også antall innbyggere per representant. Gjett hvilket fylket som kommer aller dårligst ut, med hele 245 385 innbyggere bak sin ene representant? Riktig – Møre og Romsdal det ja. Heldigvis for oss er den ene representanten en Senterpartist:) Men selv ikke kvalitet foran kvantitet holder i denne sammenhengen; Oslo har bare 26 675 innbyggere for hver av sine 21 representanter.

Dette er noe regjeringen må tenke litt på framover. Det er greit at personenes dyktighet og innsatsvilje skal telle mer enn hvor man kommer fra i annsettelsen til en slik jobb, men jeg nekter å tro at det bare fins kompetente folk i hovedstadsområdet. Heldigvis har vi i Senterpartiet ikke overraskende den beste geografiske spredningen på våre representanter. Desentralister som vi er, vet vi at smarte og dyktige folk finnes i hele landet, og at man faktisk til og med kan ha litt videre perspektiv på enkelte områder, dersom en ikke har tilbrakt hele livet inne i Oslo.

Nå sier jeg ikke at Oslofolk er inkompetente, jeg sier bare at andre også kan gjøre en god jobb i regjeringskvartalet – det er en vesentlig forskjell her. Så til AP og SV spesielt: det er mulig å finne en statssekretær nord for Sinsenkrysset og, altså…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

februar 2008
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

Tvitringa mi:

Feil: Twitter svarte ikke. Vennligst vent noen minutter og last denne siden på nytt.

%d bloggere liker dette: