Karens krok

Don Quijote

Posted on: februar 18, 2008

I hjemkommunen min har illsinte innbyggere som er motstandere av vindmøller dannet EVAK, Et Vindmøllefritt Aure Kommune. Det er ikke bare navnet som virker lite gjennomtenkt; noen som har hørt om klimautfordringer? Mangel på energi i Midt-Norge? Fornybar og ren energi heller enn fossil og forurensende? Tydeligvis ikke..

Det er en del utfordringer med vindmøller. De kan skade dyreliv, som havørnene på Smøla, og ja – jeg skjønner at de kan virke visuelt forstyrrende i et vakkert naturområde. Dessuten vil vi selvfølgelig helst ha de langt ute i havet hvor vi ikke ser dem alle sammen. MEN, når da denne teknologien ikke fins enda, og vi trenger ny energi NÅ, så syns jeg noen møller her og der er en ekstremt liten pris å betale for mer energi uten CO2-utslipp. Overvåk området et års tid, sørg for at møllene ikke plasseres i viktige dyrehabitat og bygg de et stykke unna allfarvei og på steder hvor man allerede har gjort visse inngrep i naturen. Jeg kan ærlig talt ikke fatte hva som er problemet. Det skal legges til at jeg ikke syns vindmøllene som står og svaier i vinden i horisonten er særlig stygge heller jeg da, der jeg ser de fra vågen uti Golma.

Slutt å syt, og tenk littegrann lenger enn deres egen nesetipp. Vindmøllene kommer nok uansett. Det gikk ikke så bra med Don Quijote heller…

1 Response til "Don Quijote"

Så sant, så sant.

Denne verda har for mange folk som ikkje har skjønt da me rettruande veit; Tenka Globalt, handla lokalt. I mine auge er vindmøllene praktfulle byggverk, og eg vil få påstå at folk bør innsjå at visse ting må gjerast i kampen for eit karbon-nøytralt samfunn.

Eg preikar tydelegvis for «menigheten»

Flott blogg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

februar 2008
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

Tvitringa mi:

Feil: Twitter svarte ikke. Vennligst vent noen minutter og last denne siden på nytt.

%d bloggere liker dette: